Som nævnt i forrige uge er min hud simpelthen blevet knastør, og det er ikke kun i ansigtet. Særligt mine ben er også hårdt ramt. Scrub og creme/body butter/kropsolie er slet ikke længere nok til at tage det, og jeg har derfor undersøgt nogle mere alternative måder at fjerne de døde hudceller på. I min søgen kom jeg forbi dry brushing (på dansk tørbørstning). Jeg ved ikke, om jeg kan kalde det en trend længere, for det har egentlig været udbredt i et godt stykke tid, og jeg er da også stødt på det før, men det er alligevel første gang, jeg prøver det.

Jeg kan klart anbefale, man finder en børste uden skaft, da den er nemmere at køre rundt. Skaftet er dog godt til ryggen, hvis man har behovet der, og så er denne børste ganske smart, fordi man kan tage skaftet af og på.

 

Hvordan gør man?

Selve konceptet er det, at man finder en relativt hård badebørste, som man simpelthen skrubber kroppen med, uden at gøre den våd. Jeg var først lidt bekymret for, om det mon gjorde ondt, for udover at min hud er ret tør, så er den også ret sensitiv. Det siger sig selv, at man ikke skal presse så hårdt, at det gør ondt, og det kan man jo heldigvis vurdere selv. Jeg presser alligevel okay godt til, fordi jeg faktisk godt kan lide følelsen af, at den tager lidt ved. Så føler jeg nemlig, at der bliver renset i dybden. Jeg presser lige akkurat hårdt nok til, at min hud er lidt pink efterfølgende, men kun på den måde at farven hurtigt falmer igen. Man skal ikke presse så hårdt, at man bliver vedvarende rød, eller det svier, men det må godt kunne mærkes.

 

Hvad gør det godt for?

Ikke alene fjerner processen døde hudceller, men det siges også, at det forebygger appelsinhud, fordi man stimulerer cellerne og holder kroppen i gang. Det har jeg naturligvis ikke kunnet teste, da appelsinhud, som de fleste ved, ikke kommer over night. Yderligere siges det at forbedre blodomløbet, hvilket giver god mening, når man aktiverer området på denne måde. Det er også effektivt, hvis man har behov for at få renset porerne (f.eks. hvis man døjer med uren hud på ryg eller overarme). Jeg har ikke selv bemærket, at min hud er renere, men det skal så også siges, at jeg ikke har tendens til uren hud på kroppen. Det giver dog god mening, at det kunne hjælpe på samme måde, som en ansigtsbørste også hjælper med at rense i dybden.

 

Virker det?

Jeg har faktisk haft overraskende god effekt af at tørbørste, selvom jeg som sagt ikke har kunnet teste alle fordelene. Jeg synes, det vækker kroppen på en anden måde, end det at bruge en scrub i badet, og så fjerner det virkeligt de døde hudceller, hvorimod en scrub skal være meget meget grov for at have samme effekt på mig. Det kan selvfølgelig også have noget at gøre med, at jeg tørbørster hver gang, inden jeg går i bad, men det er ikke hvert bad, jeg bruger en scrub. Det er vidst fair at sige, at børsten er et mere miljøvenligt alternativ, fordi man ikke skal lade vandet løbe, mens man skrubber, ligesom man ofte vil gøre ved brug af en scrub. Virker det ikke at tørskrubbe, kan børsten også bruges som badebørste som et mere miljøvenligt alternativ til diverse plastik loufers og svampe.

 

Børsterne kan købes mange forskellige steder og i alle prisklasser. Min er fra Normal til 24 kr., fordi det virkede som et godt sted at starte, men jeg ønsker mig allerede en, der er lidt hårdere. Jeg fandt også en i Matas Natur (en virkelig flot og tiltalende butik i Bruuns Galleri for de i Aarhus), en i Matas og den dyreste fandt jeg i The Body Shop. Det er en metode, jeg ser mig selv bruge længe, og jeg kunne godt finde på at opgradere børsten til en med lidt mere lir, når den skal skiftes. F.eks. den fra The Body Shop, som kommer i en mere miljøvenlig emballage.