Det er efterhånden noget tid siden, at Kate Moss begyndte at lancere makeup med Rimmel, men som en true lipstick addict er jeg endnu ikke færdig med at være begejstreret, for man kan altså få nogle skønne læbestifter til kun 70 kr.(!!!)

Så vidt jeg er bekendt, er der tre kollektioner så at sige. Der er en kollektion i nude indpakning, som pudsigt nok indeholder en række nude læbestifter. Jeg må tilstå, at jeg aldrig har prøvet disse, da jeg stort set aldrig bruge nude læber, derimod vil dagens indlæg tage udgangspunkt i nogle farver fra de to øvrige kollektioner; den røde indpakning indeholder matte farver (her har jeg farven 107, som er en dyb vinrød) og den sorte indpakning, der er den originale glansfulde læbestift (her har jeg farverne 06, der er en HOT barbie-pink og 30, der er en dyb bær-rød).

 

Formlen

Når det kommer til formlen – eller formlerne for den ene er jo mat – vil jeg sige, at jeg blev overrasket første gang, jeg stiftede bekendtskab med dem. De er alle nemme og smidige at påføre, og den matte virker egentlig ikke tør ved påføringen, som det nogle gange kan være tilfældet med matte læbestifter, men man skal dog arbejde lidt mere med den matte for at få en perfekt påføring, mens de to andre nærmest bare glider på læberne. Derudover kræver den matte formular også, at man ikke har vildt tørre læber, da den så godt kan hænge lidt i de tørre områder, ligesom den godt kan føles en smule tør på læberne, men det er efter min mening altid forventeligt med matte læbestifter, så det trækker ikke min beundring ned.

 

Farverne

Som nævnt har jeg tre farver, og der er vidst ingen tvivl om, hvor min læbestift præference ligger henne. Fælles for dem alle er, at de er meget flot pigmenteret, de er intense i farverne og så er der altså et væld af farver i hver kollektion (selvom de ikke alle er at finde på Matas hjemmeside). Det er noget, som jeg synes er helt unikt for læbestifter i den prisklasse, for ofte synes jeg, de mangler intensitet og farve, medmindre der er tale om en klassisk rød.

Rimmel Lasting Finish by Kate Lipstick no. 107

Rimmel Lasting Finish by Kate Lipstick no. 06

Rimmel Lasting Finish by Kate Lipstick no. 30

 

Holdbarheden

Der er tale om en læbestift til 70 kr., og selvom det ville være lækkert, så får man altså ikke samme holdbarhed, som man ville få hos f.eks. Tom Ford (https://amakeupchaos.com/?p=454). Dermed ikke sagt at holdbarheden er elendig. De holder okay på læberne efter min mening, men har du drukket meget eller spist, så kræver de en ekstra påføring. Derudover har jeg oplevet, at der ikke skal meget til, før de flytter sig. Det er altså ikke et produkt, der tørrer på læberne og bliver der, hvilket man skal være opmærksom på. De løber ikke ud af sig selv, men kommer man til at røre dem, så kan de godt flytte sig uden for læberne – det kan dog i et vist omfang begrænses med en lipliner men ikke helt afhjælpes. Den matte formular holder lidt bedre end de andre.

 

Indpakningen

Indpakningen er en klassisk læbestift indpakning, dog er låget kantet øverst, hvor mærkets logo er printet, ligesom Kates signatur også er printet på fronten af låget. De er forholdsvis simpelt indpakket og fylder ikke meget, så de er nemme at have med i tasken, og låget sidder rigtig godt fast, så jeg er i hvert fald ikke bange for, at det skulle falde af på farten. Under bunden er der påsat klistermærker med farvekoderne, og selvom der selvfølgelig altid er chance for, at sådanne klistermærker falder af, så vil jeg alligevel give Rimmel lidt point for at have farvet klistermærkerne i en lignende farve til selve produktet, så man kan kende dem fra hinanden, hvis man har flere. Selve læbestiften har en sød, frugt-agtig duft, som ikke gør mig noget, og den bliver heller ikke hængende hele dagen, når man har påført den, men de er klart parfumerede.

Alt i alt

… er der tale om nogle læbestifter, hvor du virkelig kan få knald på farverne og intense læber, der måske ikke holder hele aftenen, men til gengæld kan du opnå looket for kun 70 kr. (lige nu kører Matas endda 3 for 2!)