Indlægget indeholder affiliate links.

Det har været et mange årigt problem for mig, at min hud er meget meget lys og derfor enormt let påvirkelig overfor pigmentering af diverse slags – især efter urenheder hvor jeg i teenageårene ofte kunne have så tydelige mærker efter urenheder, at det lignede jeg stadig havde samme urenhed 6 måneder efter. Ja, nogle gange har jeg faktisk fået et mørkt “sår” i op til et år efter. Jeg har prøvet lidt af hvert for at komme det til livs. Senest har jeg prøvet denne toner fra Ole Henriksen. 

Jeg er enormt skeptisk hvad angår de her anti-pigment produkter, for jeg har prøvet en del uden resultater, og med nogle ting har jeg det bare sådan, at det måske heller ikke er meningen/muligt bare lige at smøre noget på og fikse problemet. Har du f.eks. allerede en masse rynker, vil en rynkecreme jo ikke få rynkerne til at forsvinde. Når det så er sagt, så er jeg positivt overrasket over denne. Jeg synes faktisk, den gør det rigtig godt, og jeg synes, at mine mørke pletter er blevet reduceret betydeligt, efter jeg er begyndt at bruge den. Jeg ved også, at Maria og mange andre er glade for den. 

Jeg er heller ikke den største fan af skin tonic – et levn fra dengang man skulle bruge Clinique uanset hudtype, og det kunne min hud absolut ikke klare. Det har altså ikke været nogen nem test for denne toner, men jeg må indrømme, at jeg er konverteret. Jeg bruger den 1-2 gange om dagen ved at påføre den på en vatrondel og smøre den i ansigtet efter rens men før serum og creme. Den har virkelig gjort underværker for mine pigmentpletter, som jeg ellers har haft en del af som følge af noget medicin, og så er den oveni købet vegansk. Det kan næsten ikke blive bedre.

Det har fået mig til at tænke, hvad Søren det er, den kan? Den indeholder AHA (læs mere om det her), troldnød og en række planteekstrakter som kamille, lakrids og citron.

AHA er som bekendt en syre, der er med til at stimulere huden. Det gør, at huden syner renere og yngre, herunder at fine linjer og pigment formindskes. Troldnød virker antiinflammatorisk på hud, der er i udbrud, og så har det en opstrammende effekt, fordi det fjerner overskydende olie fra huden. De øvrige planteekstrakter er med til at berolige huden og sikre, at produktet ikke er for skrapt til hverdagsbrug.

Måske er det ren indbildning – det er jo altid svært at sige helt præcist, men jeg følte, at jeg så tydelige tegn på forbedring efter en uges tid. Det er dog klart, at det tager lang tid at behandle meget genstridige pigmentforandringer, men jeg synes klart, jeg har oplevet bedring, efter jeg begyndte at bruge dette produkt. Udover at mine pigmentforandringer efter urenheder er mindsket, synes jeg også, den har gjort min hudtone mere jævn. For mig er det her helt klart blevet et must-have i min samling, og jeg tør næsten ikke tænke på, hvor stor en effekt den kunne have haft i mine teenageår.

Den forhandles bl.a. i Matas til 230 kr. – og læg så lige mærke til dens rating derinde. Folk er vilde med den!