Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen. Søvn er vigtigt ikke mindst for vores velvære men faktisk også for vores udstråling. Det går f.eks. ud over vores hud og hår, når vi ikke får sovet (godt) nok. Hvis du vil lære lidt om, hvorfor søvnen er vigtig for os og læse mine tidligere delte tips til en bedre søvn, så kan du gøre det her.

Hvad er det?

I dag skal det handle om et søvngadget, om man vil. Jeg har nemlig erhvervet mig en såkaldt sunrise/sunset lampe. Meningen med sådan en lampe er, at man indstiller tiden til, hvornår man gerne vil falde i søvn, og hvornår man gerne vil vågne. En halv time før tændes lyset i lampen så. Når du skal i seng, tændes lampen på den kraftigste styrke, og den reduceres langsomt over 30 min., således at lampen går ud, når tiden er inde. Om morgenen tænder lampen 30 min. før alarmen på den svageste styrke, og den bliver skarpere og skarpere jo tættere på alarmen, vi kommer. Det lampen gør er, at den langsomt vænner kroppen til, at lyset styrkes/svækkes. På den måde falder man mere naturligt i søvn, fordi der ikke med et bliver mørkt, så mens lyset svækkes kan man ligge og vænne sig til tanken om, at man snart skal sove. På samme måde om morgenen gør lampen sådan, at man får en naturlig og god opvågning, hvor man ikke pludseligt blændes af lyset, når man vågner, men man vågner langsomt med lyset.

 

Virker det?

Det er jo svært at sige, ikke? Jeg har ikke mulighed for at teste kvaliteten af min søvn eller opvågning med elektroder og diverse, men personligt er jeg godt tilfreds med virkningen. Jeg kan stadig have svært ved at falde i søvn, og det er kun hver anden/tredje gang, det lykkedes mig at falde i søvn, inden lampen slukker helt. Måske jeg bare skal erkende, jeg ikke er træt nok eller at min hjerne aldrig vil give mig fred? Der hvor jeg har set den store forskel er om morgenen. Jeg vågner veludhvilet, selvom jeg tidsmæssigt har sovet for lidt. Faktisk når jeg aldrig at høre alarmen, for lyset har vækket mig naturligt, inden den ringer, og jeg kan mærke på min krop, at det ikke føles så udmattende at vågne ved lyset fremfor ved en alarm – jeg vågner ligesom ikke længere med et chok, og det har gjort, at jeg føler mig mere udhvilet, når jeg vågner, selvom jeg jo reelt godt ved, jeg ikke har fået mere søvn. Jeg havde aldrig troet, det skulle kunne gøre sådan en forskel, og måske er det bare en placebo effekt, men jeg er meget godt tilfreds. Hvem ville ikke være det, hvis man kan vågne op og føle sig veludhvilet hver morgen, selvom man tidsmæssigt godt kunne have brugt en time eller to mere? Selvom det her måske ikke direkte er et beautyprodukt, så tror jeg, følelsen af at være veludhvilet er meget sigende for ens velvære, som helt sikkert har indvirkning på vores udstråling, så jeg tillader mig alligevel at kategorisere det som et beautygadget.

Her ses den pink lysfunktion. Jeg ved ikke helt, hvornår man skulle få brug for det, men.. Selv har jeg brugt den orange farve en del som natlampe, når jeg læser om aftenen, fordi lyset er roligt og varmt uden at være forstyrrende. 

Øvrige funktioner

Der er flere forskellige lyde, man kan bruge som alarm. 6 naturlyde og så radio. Det kan man jo gøre, som det passer en. Derudover kan man bruge lampen som radio, og jeg synes faktisk, den gør det rimelig ok (men nu er jeg jo hverken musiker, lydekspert eller lydsnob). Man kan vælge lys i alle regnbuens farver, hvis man skulle ønske den slags (dog er opvågningslyset altid almindeligt, varmt lys), ligesom man kan skrue op og ned for lysets styrke og bruge den som lampe på natbordet – lyset bliver skarpt nok til, at jeg nu kan læse, inden jeg skal sove. Der er display i midten med ur, så man kan se hvad klokken er ligesom på et rigtigt vækkeur. Det mest fantastiske er dog, at man kan regulere intensiteten af displayet, og man kan slukke det (kæmpe plus for de af os, der meget nemt bliver forstyrret af lyd og lys i vores søvn).

 

Hvor?

Der er mange af denne slags lamper på nettet og i mange forskellige prisklasser. Min er ret billig, fordi jeg lige skulle teste konceptet (troede det var noget hokus pokus), men den fungerer ubeklageligt, og jeg mangler ikke nogle funktioner. Jeg er faktisk blevet meget glad for den. Den kan købes her til lige omkring 200 kr., og den er virkelig pengene værd, hvis du kan få ligeså gode resultater, som jeg har oplevet.