Jeg er for nyligt begyndt at gå med briller – noget jeg brændende har ønsket mig, siden jeg var barn, så jeg er over the moon. Men i og med det er nyt for mig, har jeg også bemærket nogle ændringer i forhold til min makeup. Det er selvfølgelig individuelt, men måske der sidder andre derude som mig.

Jeg er nærsynet, og lige når det kommer til makeup, er det jo sådan set heldigt nok, for det betyder, at jeg ser alt tydeligt uden at anstrenge mig, hvis bare det er 40 cm eller mindre fra mine øjne. Det er en betydelig fordel at kunne se sig selv i spejlet, når man skal lægge makeup. Men fat mod, hvis du er langsynet og også godt kan lide makeup, er der råd for det. Jeg har nævnt dem før, og nu kommer de lige igen, men der findes makeupbriller, hvor man kan løfte glasset i et øje ad gangen, således at man kan lægge makeup på det øje, hvor glasset er løftet, mens man stadig har glas for – og dermed kan se med – det andet øje. Smart. Dette er ikke sponsoreret på nogen måde, og jeg arbejder ikke længere i Thiele, men jeg ved, at Thiele har dem, og man får tilmed Club Matas Point, hvis man altså er medlem af det.

Udover at det for nogle kan være svært at se, når de lægger makeup, så kommer der også andre udfordringer ved at gå med briller. Jeg betragter det egentlig ikke som udfordringer, for jeg er glad, bare jeg får lov at gå med briller, men jeg vil sige, at nogle ting har ændret sig. Der gik ikke lang tid, før jeg fandt ud af, at mit øjenområde er blevet meget mere fugtigt/fedtet, end det hidtil har været. Det giver jo god mening, idet huden ikke på samme måde bliver udsat for luft. Det har været rigtig godt for mig, da huden omkring mine øjne før var meget tør og smertefuld, men jeg ved også, at det ikke er en positiv forandring for alle – især ikke dem der måske i forvejen har fedtede øjenomgivelser.

Hvis det er tilfældet for dig, så ville jeg først og fremmest sætte ind med en meget let øjencreme. Vi hører altid, at den tynde hud omkring øjnene har brug for masser af fugt, men der er ingen grund til at overdynge med fugt, når huden i forvejen har rigeligt med fugt og fedt. Måske er løsningen endda at finde i en matterende øjencreme eller primer – husk man kan sagtens gå med primer, selvom man ikke nødvendigvis har øjenskygge på.

Går du med øjenskygge vil jeg anbefale dig at holde dig til pudder eller låse cremeprodukterne inde mellem to lag pudder, så primer – pudder – creme – pudder. Det øger holdbarheden, men pudderen er absorberer også fedt. Til sidst er det selvfølgelig en god idé at vælge produkter, der er long-lasting eller vandfaste. Et nyt – for mig – fænomen er tubing mascara, som er nemmere at fjerne end vandfast. Mere om det om et par uger.

Husk, løsningen er ikke at undvære briller – det får man rynker af.