Da vi nåede de allervarmeste dage i juli måned, var jeg desperat for at sige det mildt. Min favorit mascarakombination lå hjemme i Aarhus, og her sad jeg med pandaøjne i København. Det fik mig til at lave en hurtig Googlesøgning på mascara, der holder hele dagen. Egentlig havde jeg forventet at søge mig frem til en specifik mascara eller måske vandfaste mascara, men i stedet stødte jeg flere gange på ”tubing mascara” – og hvad søren er det så, ja, det skal jeg forsøge at videreformidle i dag. Måske har du allerede en derhjemme i samlingen, for de har nemlig været fremme siden 2018 og måske endda før.

Hvor en normal mascara går ind og farver dine vipper med pigment, lægger en tubing mascara sig som en vandfast ”tube” on hver vippe. På den måde skulle man undgå, at mascaraen flytter sig i løbet af dagen, at den drysser eller smitter af. Det betyder også, at vipperne bør holde deres form hele dagen. Det lyder næsten for godt til at være sandt ikke? Men det bliver faktisk kun bedre, for tubing mascara kan fjernes med varmt vand. Ja den er god nok. Varmt vand fra hanen!

Da jeg læste det, var jeg overbevist om, at det umuligt kunne passe. Når noget lyder for godt til at være sandt, er det det som oftest også. Men i dette tilfælde blev jeg positivt overrasket. Jeg vil ikke løfte sløret for de to, jeg har testet, da de hver fortjener deres eget indlæg, men I kan godt begynde at glæde jer.

Ud fra min (relativt begrænsede) test holder alle forhåbningerne stik. Jeg er normalt ikke super uheldig med, at min mascara flytter sig i løbet af dagen, men efter jeg har fået briller, har jeg bemærket en markant forskel – men ikke med tubing mascara. De bliver, hvor de skal, og jeg har haft held med at fjerne mine med varmt vand, men uden at de har flyttet sig i regnvejr. Hvis jeg skal komme med én lille forbedring, så kunne der godt være mere hold i, men om det skyldes tubing mascara generelt, de to jeg har valgt eller mine vipper, ved jeg ikke. Normalvis er mine vipper ikke de bedste til at holde formen.

Nu har tubing mascara jo eksisteret i en rum tid, og derfor er der også kommet en del på markedet allerede. De findes i alle prisklasser, og jeg kan afsløre, at jeg har testet en i den billige ende og en i den dyre ende, og her er det ikke min erfaring, at pris og kvalitet følges ad!