I dag skal det handle om nogle meget omtalte øjenskyggepaletter, nemlig The Naked palettes. Selvom der siden den første Naked palette er kommet mange neutrale paletter på markedet, er Urban Decays Naked paletter stadig et cult produkt. Jeg vil her prøve at give et overblik over paletterne og samtidig fortælle, hvad jeg synes om dem. De originale Naked paletter indeholder alle 12 øjenskygger, mens jeg til sidst også har inkluderet Urban Decay Naked Basics, der er lidt mindre og indeholder 6 øjenskygger.
Original Naked
Denne palette er HØJT elsket! Når jeg skal ud og rejse eller skal gøre mig klar hjemme ved nogen, er det nærmest altid denne, jeg pakker, da jeg altid kan få et flot look ud af den, og alt, hvad jeg skal bruge, er i den. Hvis man skal sætte den her i perspektiv til de to andre, så er dette den varmtonede af de tre – indeholder altså varme, brune nuancer. Den har to matte nuancer, som er virkelig gode overgangsfarver i globelinjen – man skal dog være opmærksom på, at hvis man er lidt mørkere i huden, kan disse farver blive for lyse. Der er ingen sort øjenskygge i, men der er en flot, mørk grå (Creep), som kan give en lignende effekt. At der ingen sort er, gør ikke mig noget, da jeg sjældent bruger sort, men hvis man er glad for det helt sorte smokey eyelook, så er det noget at være opmærksom på. Derudover er der flere mørkere farver i paletten, der alle fungerer godt til at skygge med, hvilket gør, at mulighederne næsten er uendelige, og man sjældent ender med det samme look. Hvis jeg skal komme med et lille minus, så er det Sidecar. Jeg elsker farven, men den kan være svær at arbejde med, fordi glitterstykkerne i den er for store – de har dog eftersigende ændre formularen på de nyere fremstillede paletter. Når det så er sagt, er pigmenteringen på øjenskyggerne virkelig god, og farverne ændrer sig ikke fra paletten, når du påfører dem på øjenlåget. Selve øjenskyggerne er bløde og nemme at arbejde med.
Der er mange, som bedre kan lide den metalindpakning, der er på Naked 2 og 3, men personligt kan jeg bedst lide indpakningen på den originale. Den har magnetisk lukning, og så kan den sagtens holde til at blive rejst med. Det eneste er dog, at spejlet er en smule småt i den originale i forhold til 2 og 3’eren. Den er inkluderet en makeup børste.
Naked 2
Denne palette har kølige undertoner til sammenligning med den Originale Naked palette. Jeg er generelt mere til de varme toner, hvorfor Naked 2 ikke er min favorit. Når det så er sagt, er dette bestemt ikke en dårlig palette. Dens pigmentering er ligeså god som den originale, og så indeholder den også to matte skygger, hvoraf den ene er en lys gul farve, og den anden farve er en god overgangsfarve til globelinjen. Derudover indeholder denne – modsat den originale – en mat sort, så Naked 2 er måske et bedre bud for dem, der godt kan lide de meget kolde, mørke looks. Grundet farvesammensætningen af både brune, grå, sølv og sort kan man lave rigtig mange flotte looks med denne palette. Der er også én kobberfarve, der bryder det kolde lidt, men det er slet ikke nok til at kunne bløde et look op. Farven Half Baked går igen fra den første palette, hvilket, jeg synes, er ærgerligt – i hvert fald når man har begge paletter. Det er dog uden tvivl en flot farve, og hvis man kun har den ene af de to paletter, er det jo ikke noget, man vil ærgre sig over.
Indpakning er en metal case med et stort spejl, som manglede i den Originale Naked. En ting, som jeg har haft lidt problemer med, er, at øjenskyggerne har vippet lidt rundt i deres små bokse, hvilket også har gjort, at en er faldet ud (dog er den nem at sætte i igen). Det er ikke et kæmpe problem men alligevel ikke forventeligt, når der er tale om et produkt i den prisklasse og fra et respektabelt mærke.
Naked 3
Denne palette var faktisk den, der inspirerede mig til at lave dette indlæg, for jeg ville ønske, jeg havde vidst dette, inden jeg købte paletten. Da jeg skulle hjem på vinterferie, ville jeg prøve noget nyt, og jeg tog derfor denne palette med – det fortrød jeg hurtigt. Paletten er flot, ja, og det var min makeup også den første dag, men som dagen gik lignede min makeup mere og mere det samme, selvom jeg havde brugt forskellige farver hver dag. Det skyldes simpelthen, at farverne ligger for tæt op ad hinanden på skalaen. Derudover synes jeg ikke, pigmenteringen lever op til hverken den originale eller 2’eren. Farverne ændrer sig, når man påfører dem – især de lyserøde og man kan med fordel påføre disse med en finger fremfor en børste, for at mindske dette “problem”. Hvis jeg skal finde noget positivt ved denne palette, så er det de tre matte farver, som er virkelig flotte og forholdsvis nemme at arbejde med.
Indpakning er en metal case ligesom ved Naked 2. Den har et stort spejl, og der medfølger en makeupbørste.
Naked Basics
Der er her tale om den originale Naked Basics, der ligesom sin efterfølger indeholder 6 øjenskygger. Den eneste, der ikke er matte, er Venus, som jeg vil kalde semi-mat med et skinnende finnish, hvilket gør den ideel at highlighte med. I den anden ende indeholder paletten også en helt sort skygge samt en dyb brun, hvilket gør at man trods få skygger kan opnå et intenst og nuanceret look. Det er klart, at man ikke opnår samme brede af looks, når man kun har 6 matte skygger at arbejde med, men hvis man er ny indenfor makeup eller blot synes at shimmer og glitter er lidt for meget til hverdag, er denne palette et rigtig godt bud. Derudover er de matte farver også gode baser for at opnå dybde i ethvert look, hvorefter man kan lægge en shimmer skygge ovenpå for at give wow-effekten.
Venus, Foxy, W.O.S, Naked 2, Faint, Crave
Indpakningsmæssigt er den lille, men hele den ene side er et spejl, hvilket er en kæmpe fordel. Modsat de store Naked paletter indeholder den ikke en børste, men bortset fra det er den god at have med på farten, og man kan lave nogle flotte basic (som navnet antyder) look med den.
Konklusion
Når alt dette er sagt, så hælder jeg personligt stadig mod den Originale Naked. Det er dog et præference spørgsmål, og jeg kan sagtens se, at man kan opnå mange flotte looks med Naked 2, som også er en god palette. For mig handler det nok mest om, at jeg foretrækker de varme farver, så det kræver tilvænning at skulle bruge de kolde toner i Naked 2. Naked 3 er flot, ja, men jeg ville ønske, jeg ikke havde købt den. Paletten virker knap så gennemtænkt som de to andre, og mængden af looks man kan skabe lever ikke op til forventningerne i forhold til prisen. Er man alligevel fristet til at købe den, bør man overveje en ekstra gang, for de lyserøde toner er desværre knap så forenelige med bleg, skandinavisk hud.
Det ville ikke være fair at sammenligne Naked Basics med de andre, da den er mindre, og det sætter sine naturlige begrænsninger, men hvis man som sagt ikke er til for meget shimmer og glitter – eller måske er lidt ældre, hvor shimmer og glitter kan fremhæve de forkerte ting – så er Naked Basics måske en mulighed for dig.