Jurastudiets stress har flere gange peget mig i retningen af yoga, og det har virkelig bidt sig fast. Jeg har aldrig betragtet mig selv som en spirituel person: ånder, engle, spøgelser og hvad I ellers kalder dem, jeg har aldrig troet på dem, og det gør jeg heller ikke nu. MEN! Jeg har altid troet på ting, der får mig til at føle godt, og det gør yoga. Med yogaen kom meditationen og med den mere fokus på eget velvære – noget I måske også har bemærket på bloggen.

Seneste skud på stammen er Gua Sha – en gammel kinesisk massageform, som udføres med denne smukke sten.

For et par år siden brugte alle de store Beauty gurus en jaderoller – hvorfor? Jeg vidste det ikke, og det tror jeg egentlig heller ikke nødvendigvis, de gjorde, men faktum var, jeg ville have en! Det viste sig dog, at de ikke er helt billige, og da jeg ligesom ikke forstod, hvad de skulle, kunne jeg ikke retfærdiggøre den heftige pris overfor mig selv. Nu har jeg så købt denne sten, som egentlig har samme effekt som en rulle men mere manuel funktion. Den er lidt billigere, men jeg valgte stenen, fordi jeg godt kan lide denne hands-on form for kontakt og bevidsthed. Så bliver det ikke noget, man bare ruller over uden at tænke over, men et ritual man tager sig tiden til at udføre – det kan jeg godt lide. Derudover er der jo specielle teknikker for denne form for massage, der handler om at udjævne. Man trækker væk fra ansigtet og op. Og med en rulle ruller man væk fra ansigtet men modsat også ind mod ansigtet, når man ruller frem og tilbage, hvis I kan følge mig? Derfor valgte jeg stenen. Jeg er dog ikke i tvivl om, at en rulle kan være lige så god at bruge, og hvis man ved, at man ikke får taget sig tiden til at sidde med stenen, så vil jeg anbefale, at man bare køber rullen. Den kan nemmere rulles over huden, mens man laver alt muligt andet, mens stenen – for mig i hvert fald – kræver lidt mere bevidsthed.

Hvilken sten/hvad gør Gua Sha?

Når det kommer til hvilken sten, man skal vælge, kommer det både an på form og materiale. Med hensyn til formen siges det, at jo flere former den har, jo bedre er den, fordi den er mere anvendelig. Typisk bruges den, jeg har, til ansigtet, fordi den er ret lille. De større sten bruges over hele kroppen, og der er også mange forskellige former at vælge imellem, men da jeg ikke har erfaring med dem, vil jeg ikke gå i dybden med dem. Når det kommer til materialet, kommer det an på, hvad du gerne vil opnå. Jeg har ikke forstand på det, og derfor har jeg valgt at bruge de definitioner, Magasin bruger. De er også hængt op i butikken, så man kan vælge, hvilken sten man har brug for, og så findes de vist alle sammen både som Gua Sha sten og i en rulle.

Ametyst

Jeg har en ametyst, der er god mod hormonel og stresset hud samt hovedpine. Det var det med hovedpinen, der solgte mig.

Rosakvarts

Den står for kærlighed, tilgivelse, ro og harmoni. Den har en neutraliserende virkning på skadelige stråler (computer) og dårlige vibrationer, og så styrker den vores hjertecenter.

Obsidian

Obsidian er hurtigtstørknet lava, som siges at give jordforbindelse, frigøre vrede og sorg. Den er god mod stress og fysiske spændinger.

Bjergkrystal

Bjergkrystallen kaldes “stenen over dem alle” og har en generelt healende effekt ved fysiske ubalancer.

Hvordan gør man?

Det er der mange meninger om, og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der reelt virker, men det jeg har hørt, og det jeg følger er op ad halsen og væk fra ansigtet. På den måde trykker man affaldet ud til lymfeknuderne, således at man hjælper det på vej ud af kroppen. Jeg må indrømme, at jeg ikke skal gøre mig klog på alt det med, hvorfra/hvordan kroppen udskiller affald, så det er meget simpelt forklaret her, men hvis I vil vide mere, kan I jo undersøge det. Inden man går i gang, skal man huske at vaske sin Gua Sha, og det er en god idé at påføre en god ansigtsolie inden. Olien trænger bedre ind i huden, når den masseres ind på denne måde (Gua Sha’en absorberer den i hvert fald ikke!), og samtidig gør det også, at Gua Sha’en glider mere skånsomt over huden. I den forbindelse er det vigtigt at bemærke, at det altså ikke er en metode, der gør ondt. Det er klart, der kan være noget ubehageligt ved at løsne op for ens spændinger, men det er ikke direkte smertefuldt, og alle der har fået en ”normal” massage, vil formodentlig ikke mærke forskel mht. smerteniveauet.

Mine resultater

Det er svært at måle resultater med sådan noget her, er det ikke? Det føles godt at bruge den, og den løsner klart også nogle spændinger. Hvem vidste jeg havde så mange spændinger omkring mine bryn? Det, jeg har oplevet, er, at min hud bliver rødprikket, der hvor jeg har stærke spændinger – særligt i nakken. Efter lidt tid på Google har jeg fundet frem til, at det er fordi, der tilføres blod til området, når stivheden løsnes. Efter min erfaring går prikkerne først væk efter et par dage, men de falmer altså allerede samme dag, og uanset hvad så er de 100% rødmen værd!

Jeg kan ikke sige, at jeg har mærket forskel i forhold til hovedpine, men jeg har også altid lidt meget af hovedpine og migræne, så hvis det skal kunne afhjælpes, skal jeg nok bruge Gua Sha’en mere eller mindre konstant. Jeg har selvsagt heller ikke set forskel på elasticiteten eller de rynker, jeg ikke rigtigt har endnu, men jeg er ikke i tvivl om, at denne form for massage er god for huden. Det er aldrig en dårlig ting at stimulere huden, om det så hedder tørbørstning, ansigtsbehandlinger, Gua Sha eller hvad ved jeg. Det handler om at stimulere cellerne og holde dem i gang! Ud over det, så føles det jo bare maks. lækkert at kunne sidde derhjemme og føle, at man gør noget godt for sig selv.

Min kæreste har også brugt den, og han oplevede, at hans urenheder på hagen forsvandt hurtigere end normalt uden at blive betændte. Jeg tror, det skyldes, at han, når han bruger den, leder affaldet ud af kroppen – altså ud fra under urenheden.

En Gua Sha kan købes i Magasin, hvor den koster mellem 349 og 399 kr. alt efter materiale.