Nu er sommeren jo for alvor over os – måske ikke vejrmæssigt men for vores vedkommende er alle eksamener overstået. For mig har det været en lang og hård eksamensperiode, og når man læser så mange timer om dagen og har så lidt tid til sig selv, så skal alle dagligdags- og beautyrutinerne altså bare være hurtige og effektive, derfor har jeg taget min epilator, Braun Silk-épil 7, i brug. Normalt bruger jeg en almindelig skraber, da det er hurtigst fra dag til dag, men i eksamensperioden fandt jeg ud af, at det godt kan betale sig at bruge lidt ekstra tid på at epilere benene én gang for alle, for det holder nemlig lidt længere end barbering.

IMG_3172

Hvordan

Epilering er en hårfjerningsmetode, der virker ved, at man fører et antal pincetter hen over huden, som så hiver hårene ud ét efter ét. Ved at benytte denne form for hårfjerning får man en tættere “barbering” end ved brug af f.eks. et barberblad, og så varer det længere. Jeg har ikke tal på, hvor længe det varer, men det afhænger også af personen, og hvor hurtigt ens hår vokser. Mine hår vokser ikke ret hurtigt, og ved epilering bevares den nybarberede bløde følelse i hvert fald 2 uger, før jeg kan mærke, at hårene er ved at stikke frem igen. Når hårene kommer ud igen, synes jeg alligevel, at huden forbliver blødere, end den gør ved f.eks. barbering. Der er den ulempe ved epilering, at hårene skal have en vis længde, før epilatoren kan få fat i dem, men jeg synes faktisk, at denne gør det rigtig godt, selv når mine hår knap nok er vokset ud.

 

Smerte

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at epilering overhovedet ikke gør ondt, for det gør det. Selvfølgelig er smertegrænsen forskellig fra person til person, men jeg er normalt ikke sart. Især første gang er det slemt, men det bidrager selve tanken om epilering også til, for tanken om at føre 40 roterende pincetter mod huden er da syg. Tilgengæld vil jeg sige, at smerten er tålelig, og man vænner sig til den. Sammenlignet med de gamle epilatorer er teknologien altså nået langt, og disse nye epilatorer er noget mere behagelige at bruge, end de lidt ældre modeller, der minder mest om torturredskaber.

 

Modellen

Som sagt har jeg Braun Silk-épil 7, og den er jeg glad for. Den inkluderer et børstehoved, som man kan bruge inden epilering. Jeg har brugt det til at få gang i huden, da jeg så synes, det er mindre smertefuldt på den måde. Meningen er, at det skal eksfoliere og forbedre hudens struktur, men jeg bruger det i hvert fald ikke ofte nok til at kunne se en mærkbar forskel. Der medfølger også et barberhoved, som selvsagt bruges til barbering. Jeg har brugt det meget, og det fungerer fint – det er naturligvis ikke så effektivt og “dybdegående” som en skraber, men det er tilgengæld langt hurtigere og er derfor rigtig fint f.eks. til touch-ups mellem barberinger med skraber. Dertil medfølger der også et trimmerhoved, som kan sættes uden på, således at man kan barbere hårene ned til en længde af 2-3 mm fremfor helt af. Til sidst er der selvfølgelig selve epileringshovedet, som består af 40 roterende pincetter. Med til epileringshovedet følger der to “hætter”, som man kan sætte på for at epilere et mindre område f.eks. ansigtet eller intimområder. Selve dét at skifte hovedet er super nemt, da der er en lille knap bagpå, som løsner hovedet, når man trykker på den. Modellen kan bruges både vådt og tørt, og så har den et smart lys, der tændes, når man starter epilatoren, og det gør det simpelthen bare nemmere at se de små hår, så man er sikker på at få dem alle med. Derudover har den to hastigheder, og så er den “trådløs,” således at man kan oplade den og tage den med sig – der er dog den ulempe, at hvis man skal bruge den lige nu og her, og den er tom for strøm, så kan den ikke benyttes, mens den er til opladning.

 

Denne model kan bl.a. købes i Elgiganten til 799,- Til sammenligning med deres nyeste model (Silk-épil 9), der er noget dyrere i prisen, så er den eneste synlige forskel vist det eksfolierende børstehoved samt den medfølgende ansigtsbørste. Uden at have prøvet serie 9, ville jeg nok spare pengene og købe serie 7, hvis formålet alene er epilering, da man kan sige, at resten er lir og gadgets, men selve epileringen er den samme ved de to modeller. Serie 7-modellen har alt, hvad man skal bruge til en perfekt epilering.