Balm Cleanser 1

Cleansing balms er det nye makeupfjernere, og jeg kan sådan set godt forstå hvorfor, selvom de kræver en smule mere arbejde end en helt almindelig makeupfjerner.

 

En cleansing balm er en fast olie, som smelter, når den kommer i kontakt med huden. Hudens varme er altså med til at smelte produktet, så det bliver til en olie. Den olie går så ind og opløser din makeup, ligesom en almindelig makeupfjerner gør. Det er en god ting at arbejde olien godt ind i huden, så den har tid til at nedbryde makeuppen. Skal man, så tage den af med en vatroundel? Nej, det skal man ikke, man skal nemlig skylle den af med vand, og hvis man er rigtig god ved sig selv, så smider man en vaskeklud ind i blandingen, så man er sikker på, det hele kommer af. Cleansing olier har også været et stort hit, men ved at gøre det til en balm gør man produktet meget mere praktisk, da man så ikke skal være bange for, at olien flyder ud over det hele, og det er meget lettere at styre, når det skal påføres.

Clinique – Take the Day Off Cleansing Balm

Balm Cleanser 2

Hvis vi starter med den dyre af de to, jeg har testet, så kommer den fra Clinque. Den er egnet til alle hudtyper og kan bruges både til at tage ansigts- og øjenmakeup af med. Der står ikke direkte, at den kan tage vandfast makeup af, men der står den mest holdbare makeup, hvilket jeg tager som om, at den kan tage vandfast makeup af.

Jeg kan rigtig godt lide den. Den gør de ting, som den skal gøre, og når man har med vandfast makeup at gøre, så skal man bare lige lade det sidde to sekunder længere, så den lige kan nå at få opløst produktet. Den tager det hele; eyeliner, mascara og øjenskygge. Det er naturligvis sværest at fjerne mascara, så der er det vigtigt, at man masserer produktet godt ind i vipperne. Jeg starter gerne med at påføre det på mine øjne, så det har lidt tid til at nedbryde makeuppen, mens jeg fjerner min ansigtsmakeup. Når så produktet har siddet og virket lidt, masserer jeg det let mod mine øjne og vipper – her er det virkelig vigtigt at være forsigtig, for hvis du gnubber for hårdt, kan du skade dine vipper, og med tiden kan det give rynker. Til sidst skyller jeg produktet af, hvilket kan lade sig gøre uden en vaskeklud, men jeg synes klart, jeg får det bedste resultat, når jeg bruger en vaskeklud. Derudover skal man være opmærksom på ikke at åbne øjnene, mens man bruger produktet, da det godt kan svige, hvis man får meget af produktet i øjnene, og det kan godt give et lidt sløret syn, hvis man åbner øjnene for tidligt i processen. Produktet tørrer ikke huden ud, men den efterlader heller ikke huden fedtet. Hertil skal det dog siges, at jeg altid vasker min hud igen bagefter, da produktet her er tænkt som en makeupfjerner og ikke en rigtig rensevæske. Indpakningen fungerer rigtig godt og er nem at åbne og lukke, så heller ikke det kan jeg klage over.  Konsistens er dog en smule blødere end den fra The Body Shop, hvilket kan gøre den en smule nemmer at arbejde med.    

Den kan købes på clinique.dk og koster 215 kr for 125 ml.

The Body Shop – Camomile Sumptous Cleansing Butter

balm cleanser 3

Denne fra The Body Shop har egentlig ikke ordet “balm” i titlen, men konceptet er det samme som balmen fra Clinique. Den er ligesom den ovenfor velegnet til alle hudtyper, og man kan bruge den både til ansigts- og øjenmakeup. Derudover står der direkte, at den fjerner vandfast makeup, hvilket jeg selvfølgelig har testet – det passer. Da konceptet er det samme for de to, påfører jeg denne på præcis samme måde som beskrevet ovenfor, og ligesom ved Clinique kan det også godt svige, hvis du her får for meget produkt ind i øjnene, men jeg har ikke oplevet sløret syn med denne. Jeg kan ikke sætte en finger på, hvad det er, der gør det, men jeg har en tendens til at vælge denne fremfor den fra Clinique. Det er som om, den fungerer bare en smule bedre for mig, ellers så er det fordi, den aldrig har givet mig sløret syn. Heller ikke denne udtørrer huden eller efterlader den fedtet. Jeg vil indrømme, at indpakningen er bedre hos Clinique, da metaldåsen fra The Body Shop godt kan være svær at åbne og lukke.

Jamen hvad er så forskellen på de to? Jo, den primære forskel er, at Cliniques ikke dufter, mens den fra The Body Shop gør. Duften kan godt blive siddende på huden efter man har vasket den af.  Derfor kan det være en god idé at gå efter Cliniques, hvis du helst vil holde dig fra parfumen, men hvis det ikke bekymrer dig, så kan du sagtens spare lidt penge ved at vælge den fra The Body Shop, som kan købes i The Body Shop til 145 kr. for 90 ml.  

Konklusion

Jeg vil nok sige, at den fra The Body Shop vinder men kun med en lille smule, for de fungerer begge to fantastisk godt og på samme måde, men der er bare et eller andet over den fra The Body Shop.