De fleste har nok bemærket, at der er fletninger alle vegne i øjeblikket, og hvorfor skulle der ikke være det? Det er flot og mere spændende at kigge på end den gode gamle hestehale, og så kan de varieres næsten uendeligt uden at det behøver at være svært. Jeg ved godt, at der sidder mange, som allerede kan flette, men hvis min omgangskreds er nogen indikation, så sidder der ligeså mange derude, som ikke kan flette. Fear no more – lige om lidt kan I nemlig.

 

Engelsk fletning

Det her er nok den, de fleste tænker på, når man snakker om fletninger. Den helt klassiske og også den nemmeste, men derfor behøver den ikke være kedelig. FotorCreated               Jeg er startet med at sætte håret op i en hestehale, selvom det ikke er nødvendigt. Derefter deler man håret op i tre lige store dele (billede 1). Så tager man den yderste del (det er ligegyldigt, hvilken side man starter i), og krydser den over den del, der er i midten, således at de to dele faktisk bytter ”plads”. Derefter tager man den yderste del i den anden side og krydser over midten (billede 2). Sådan fortsætter man med at tage den yderste del fra hver side skiftevis og krydse over midten, indtil man løber tør for hår. Hvis man vil variere den lidt, kan man f.eks. stoppe, før man når helt ud i enden eller hive lidt i hver side af fletningen, når den er færdig for at løsne den lidt og få et mere ”afslappet” look.

 

Sildebensfletning

Dette er en fletning, som man ser knap så ofte – måske fordi der er en forventning om, at den er svær? Den ser heldigvis mere avanceret ud, end den er. Jeg har igen sat mit hår op i en hestehale, fordi det er nemmest for mig, men hvis man har lidt længere hår, kan man også sagtens lave den uden.FotorCreated (1)             Man stater med to dele (billede 1), hvorefter man tager en lille sektion fra ydersiden af den ene del (billede 2). Sektionen flyttes hen over delen mod midten, hvor den sluttes til delen på modsatte side. Så tager man en sektion fra ydersiden på denne del (altså den modsatte af den del man startede med) og flytter over delen, ind mod midten og slutter den til delen i den anden side. Sådan fortsætter man igen, indtil man løber tør for hår. Man kan igen variere den ved at hive lidt i den færdige fletning for at få mere volumen i.

 

Fransk fletning

Denne er minder til dels om den engelske fletning blot mere avanceret. FotorCreated (2)              Her starter jeg altid med at redde mit hår godt bagud, og så tager jeg tre totter, som jeg fletter normalt (altså ligesom ovenstående engelske fletning) et par gange (billede 1). Når den er blevet fast i det, tilføjer jeg hår fra den ene side til den tot, der flettes ind over midten (billede 2). Det samme gør jeg i den anden side, indtil der ikke er mere hår at tage af. Når alt håret er flettet ind følger man igen den engelske fletning ned langs ryggen (billede 3). Man kan vælge enten at tilføje meget eller lidt hår af gangen – på billedet har jeg tilføjet ret meget, fordi jeg synes, det giver lidt fylde og et knapt så ”stramt” look, der efter min mening er perfekt til sommer. Hvis man tilføjer mindre hår af gangen, vil man opnå en mere stram og ”fin” fletning.

 

Hollandsk fletning

Hvis man som mig følger alle the Kardashians på Instagram, så har man nok set særligt Khloe bære to meget stramme hollandske fletninger (altså inden hun blev korthåret jo!). Det ser rigtig fint ud, og der er allerede flere og flere, der har kopieret hende i gadebilledet. Jeg har valgt at lave én, fordi den ikke ses så tit, selvom den også er rigtig fin. Princippet er det samme, hvis man vil lave to, man skal blot lave en midterskilning først og samle mindre hår op hver gang. Den minder ret meget om den franske fletning, når man ser den her, men forskellen er, at fletningen nærmest ligger ovenpå håret fremfor at være flettet ind i håret.FotorCreated (3)      Ligesom med den franske fletning har jeg redt mit hår bagud og derefter taget tre lige store totter. Modsat den franske og engelske fletning, hvor man fletter ind over midten, så skal man her flette ind under midten (billede 1). Det gør man et par gange, indtil den har taget form, og så kan man begynde at tilføje hår til den del, der skal flettes ind under midten (billede 2 hvor min finger er på vej til at hive delen til højre ind under midterdelen). Derefter tilføjer man hår til modsatte side og fletter den ind under midten. Sådan fortsætter man, indtil man har samlet alt håret op, hvorefter man fortsætter med at flette ind under midten ned langs ryggen.

 

Jeg fletter for det meste i anden dags hår, for hvis det er helt nyvasket, kan det godt være lidt for flyvsk og dermed have svært ved at holde. Man kan fake den lidt ”grovere” tekstur ved f.eks. at bruge tørshampoo i håret, inden man begynder. Det kan også være en god idé, hvis man har mange af de såkaldte babyhår, da de så også vil holde bedre. Afslutningsvis kan man fordele en dråbe hårolie udenpå den færdige fletning, for at få en mere skinnende og ”ren” fletning uden for mange flyvske hår.